Florida Everglades National Park

En mycket populär dagsutflykt från Miami är Florida Everglades National Park. Denna nationalpark erbjuder en helt unik natur som sedan 1979 är en del av UNESCOs världsarvslista.

Själva nationalparken är hela 20% av det gigantiska våtmarksområdet Everglades och här finner du ett helt fantastiskt naturliv. Utöver ett extremt rikt fågelliv finner du här även mängder av alligatorer och krokodiler. Everglades är faktiskt den enda platsen i världen där just alligatorer och krokodiler lever sida vid sida.

Everglades National Park i Florida

Det unika våtmarksområdet Everglades National Park Florida

Att ta sig runt i parken är inte helt okomplicerat men det finns ett flertal vandringsleder som ger dig möjlighet att komma riktigt nära många av de vilda djuren. Den kanske mest berömda vandringsleden heter Anhingaleden.

Ta dig hit

Om du planerar att besöka Florida Everglades National Park under din vistelse i Miami rekommenderas att du hyr en bil. Idag finns det ingen kollektivtrafik från Miami till parken men om du inte har möjlighet att hyra en bil finns det även flera organiserade turer hit från Miami.

Sök hotell

Se även

Se & göra i Miami
Monkey Jungle
Richmond Hotell