Basket i Miami

Miami-heatSport är stort i Miami som i de flesta amerikanska städer. Vilken sport som är störst varierar beroende på lagets framgång men sedan basketlaget Miami Heat gjorde premiär i staden 1988 har intresset konstant varit högt.

Miami Heat vann sitt första mästerskap 2006. Inför säsongen 2010/2011 värvades fixstjärnorna Chris Bosh från Toronto Raptors och LeBron James från Cleveland Cavaliers. Just Lebron James ansågs vid tiden vara världens bästa spelare och klubben vann två nya mästerskap (2012 och 2013) med honom i klubben.

Nu har förvisso LeBron James återvänt till Cleveland Cavaliers men det gör inte ett besökt till en basketmatch mindre intressant då det är ett enormt tryck på i stort sett alla hemmamatcher.

American Airlines Arena

Miami Heat spelar sina hemmamatcher i American Airlines Arena. Arenan ligger i Downtown Miami, ungefär 20 minuter från Miami Beach. American Airlines Arena byggdes 1999 och är således en mycket modern arena med plats för cirka 20 000 åskådare under basketmatcher.

American Airlines Arena, Miami

American Airlines Arena i Downtown Miami

Biljetter

Även om American Airlines Arena tar 20 000 åskådare är det i princip alltid utsålt på Miami Heats hemmamatcher. Det finns dock möjligheter att komma över biljetter. Det kanske bästa (och säkraste sättet) är via tjänsten StubHub. Priserna kan dock vara relativt höga, speciellt om ett storlag är på besök. Men om du har möjlighet ska du definitivt försöka se en basketmatch under din vistelse i Miami. Det kommer garanterat vara ett minne för livet oavsett om du gillar basket eller inte.

Sök hotell

Se även

Hotel Miami
Monkey Jungle
Shopping i Miami